Kako prijaviti web stranice na pretraživače?

search engines

Uključivanje informacija nekih web stranica u bazu podataka Internet pretraživača, prilično je jednostavan postupak. Doduše, postoje besplatne usluge prijava na neke (rijetke i manje važne) pretraživače, no gotovo nikada ne urode uspjehom. Razlog tome vrlo je jednostavan - Internet pretraživači, osim od promiđbe na njihovim stranicama, žive od prijava na njihove baze podataka.

Svaki pretraživač, nakon što prijavite web stranice, šalje robota kako bi upotpunila svoj katalog (bazu) web stranica. Naše stranice tamo će se naći ovisno o načinu rada robota. Neki vrlo brzo nakon prijave kreću indeksirati stranice, a nekima treba mjesec pa i više dana.

U nastavku je primjer postupka prijave na Google tražilicu:

URL adresa pretraživaca: http://www.google.com
URL adresa za prijavu: http://www.google.com/addurl.html

Pod "URL" upišemo našu URL adresu, a pod "Comments" možemo upisati nekoliko riječi kojima ukratko opisujemo našu stranicu. Kada smo gotovi kliknemo na gumb "Add URL".

Tipičan obrazac (google) prijedloga za uvrštavanje web stranice u kazalo.
Tražilice ovaj postupak nastoje pojednostavniti što je više moguće.

Međutim, pošto obrada ovakvih obrazaca katkada zna potrajati tjednima, pa čak i mjesecima, zato su neke tražilice ponudile uslugu brzog uvrštavanja klijentima koji žele da im se stranice uvrste u kazalo za svega nekoliko dana.
Druge pak nude kupovanje češćih posjeta pauka željenim stranicama.
Takve se usluge različito nazivaju, ali najčešće kao paid-inclusion(plačeno uvrštenje) ili pay-for-submission(plati za upis). Premda postoji zabrinutost da bi plaćene usluge mogle izopačiti rezultate pretrage, one svejedno mogu poboljšati svježinu i opseg baze podataka tražilice.

 

 

tabovi1 wow slideInUp  tabovi2  port tab  tabovi4  tab hotel

 

partneri cb

 

header object1

SIK computers design and development +387 (0) 63 420 669 info@sik-computers.com

 

© Copyright 2004-2017 SIK computers Sva prava pridržana.