Video produkcija

video produkcija

Video je moćan komunikacijski alat koji kombinacijom slike, pokreta i zvuka na jedinstven način publici prenosi poruku. Bilo da infomacije emitira u vanjski svijet ili u krug svojih zaposlenika, korporativni video učinkovit je medijski izbor.

Koristi se u širokom spektru aplikacija, pri edukaciji novih zaposlenika, demonstraciji proizvoda te edukaciji o sigurnosti na radu. Nadalje, odjelu prodaje pomaže pri prodaji proizvoda ili usluga, dok odjelu marketinga pomaže da potencijalne klijente i javnost upozna s vašom tvrtkom.

Postoje tri osnovne faze koje čine video produkciju:

1. Predprodukcija
Predporodukcija je zapravo pripremanje, planiranje i organiziranje cijelog procesa video produkcije. Što znači da se u ovoj fazi predlažu ideje, predlaže i razrađuje scenarij te skiciraju scene (storyboard), tj. kreira se knjiga snimanja. Uz dobre ideje i dobro isplanirani proces možete uštedjeti dosta novaca. Visoka produkcija nije uvijek najbolje rješenje, uostalom ako vam budžet to ne dozvoljava dobrom idejom možete nadopuniti taj “nedostatak”.

2. Produkcija
Pod pojmom produkcija zapravo podrazumijevamo snimanje, i to prema kreiranom scenariju, prethodno odabranim lokacijama s ranije dogovorenim produkcijskim timom, odnosno sve što se dogovori u fazi predprodukcije se sada realizira na terenu. Veličina produkcijskog tima ovisi o kompleksnosti projekta.

3. Postprodukcija
Postprodukcija je faza gdje se svi snimljeni materijali prema scenariju montiraju u finalni proizvod. Montažom se smatra proces spajanja svih elemenata (slike, zvuka, teksta i animacije) u jedan gledljiv format.

Vrijeme potrebno da se realizira projekt u sve tri faze video produkcije ovisi o složenosti samog projekta. Uzmimo za primjer minutu promotivnog spota za neku tvrtku putem kojeg se želi prikazati proizvodni proces na jedan moderan i dinamičan način uz korištenje više produkcije. Za razradu ideje, pripremu i planiranje treba nam oko tjedan dana, za snimanje oko dva dana, te za postprodukciju još 5 dana. Nezahvalno je planirati vrijeme same produkcije tj. snimanja pogotovo ukoliko to ne ovisi samo o produkcijskom timu, nego i o firmi za koju snimamo, vremenskim uvijetima, itd.

 

 

tabovi1 wow slideInUp  tabovi2  port tab  tabovi4  tab hotel

 

partneri cb

 

header object1

SIK computers design and development +387 (0) 63 420 669 info@sik-computers.com

 

© Copyright 2004-2017 SIK computers Sva prava pridržana.